A kezdetek

By in
2736
A kezdetek

A 30 éves KRESZ Kft. május elejétől minden héten egy-egy emlék felidézésével szeretné megköszönni munkatársainak és partnereinek, hogy lehetővé tették e szép történet elmesélését.

Éppen csak megtörtént a rendszerváltás, 1990-ben amikor a magyar Kresz család és a német Fiedler család baráti kapcsolatából egy közös üzlet bontakozott ki, és megalakult a KRESZ & FIEDLER Kft.  A kezdeti létszám csupán 5 fő volt, de közülük ketten már ekkor megtanulták az itthon akkor még szinte ismeretlen CNC gépek kezelését és a szerszámgyártás nyugati technológiáját. Ezzel a tudással, egy tömbszikra forgácsolóval, egy CNC maróval felvértezve, és kihasználva a vegyesvállalat előnyeit a KRESZ & FIEDLER hamar az élbolyba került a régió műanyagiparában. Elsősorban robot alkatrészek készültek német piacra a majdani szerszámgyártó műhelyben.

Természetesen javában zajlott a termelés a fröccsöntés ágazatban is és gyors növekedésnek indult a cég. Az első négy év a látványos piaci fejlődése rohamos létszámnövekedéssel is járt, folyamatos bővülést kellett menedzselnie a vállalat vezetésének. Családi vállalkozásként máig jellemző ránk, hogy a vezetésben is mindenkinek világos szerepköre és felelőssége van, döntéseink előtt közösen, alaposan átgondolunk mindent. Ez a szokásunk is ebben a gyors, bizonytalanságokkal terhes növekedési időszakban alakult ki.

54321
(3 votes. Average 5 of 5)