..inkább a Bedinfeldet gyártom egy hétig !

By in
2128
..inkább a Bedinfeldet gyártom egy hétig !

Van aki fél az utazástól, az ismeretlentől és inkább marad a megszokott környezetében. Így volt ez annak a kolléganőnek az esetében is, aki utolsóként szállt be  2006-os közös németországi utazásunk mikorbuszába.  A történet része az is, hogy vannak bonyolult, összetett munkadarabok, melyek gyártása nagy figyelmet igényel és a dolgozók fárasztónak tartják és hát a Bedinfeld egy ilyen volt.

Később már nem cserélt volna semmi pénzért azzal aki itthon maradt a Bedinfelddel, mert csodás programunk volt. Meglátogattunk Fiedler urat és gyárát Asselfingenben, két szerszámos kollégánk nosztalgiázhatott abban a szerszámgyártó cégben, ahonnan ők hozták haza a tudást, és először láttunk teljesen automatizált fröccsöntő üzemet. Itt még a gépkezelők is csak ámuldoztak, mert az alapanyag adagolás, programozott gyártás, ellenőrzés, darabos és dobozos csomagolás mind automatizáltan működött. Látták maguk előtt a mai jelenünket. A szakmai programok mellett az Ulm, Freiburg, Salzburg városokban tett kirándulások is lenyűgöztek minket.

Mivel minden üzemből, területről és műszakból részt vett valaki, az egyhetes kirándulás az egész cégre hosszan tartó hatással volt.  

54321
(1 vote. Average 5 of 5)