Körber Esettanulmányok kurzus - üzemlátogatás

By in
858
Körber Esettanulmányok kurzus - üzemlátogatás

Újabb üzemlátogatás valósult meg a PTE MIK 8 mérnökhallgatójának részvételével a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter közreműködésével. Az Esettanulmányok kurzus keretein belül a telephelyünkre látogattak el a diákok, ahol bemutattuk a műanyag fröccsöntési technológiánkat.

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) egyik fő célja a térség vállalkozásai és az oktatási intézmények együttműködésének elősegítése. Éppen ezért jött létre a PTE MIK Körber Technológiák Külső Tanszéke által indított Esettanulmány elnevezésű szabadon választható kurzus, amely során az érdeklődő hallgatók megismerkedhetnek a helyi gépipari cégekkel. A hallgatók betekintést nyerhetnek a munka világába, az előadásokat klasztertagjaink több éves, sőt évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakemberei tartják, esetenként üzemlátogatással egybekötve. A Spitzer Silo Pécs Kft. és a Strauss Metal Kft. után cégünk fogadta a csoportot.

A PTE MIK mérnökhallgatói a szerszámtervezés alapjaitól kezdve a késztermék csomagolásáig minden állomással megismerkedhettek testközelből. A cégbemutatást követően szerszámüzemvezetőnk, Gangel Dávid modellezőprogram segítségével bemutatta a fröccsöntő szerszámok felépítését és a technológia lényeges mozzanatait. A hallgatók csoportja bejárta a fröccsöntő üzemet, ahol operatív igazgatónk, Kresz Szabolcs és szerszámüzemvezető-helyettesünk, Tóth Olivér mutatta be a gyártási folyamatokat, többek között a Samsonite bőrönd kerekek műanyag alkatrészének gyártását.

54321
(1 vote. Average 5 of 5)