Központi alapanyag-ellátó és -szárítóberendezés kiépítése

By in
1332
Központi alapanyag-ellátó és -szárítóberendezés kiépítése

A tárgyieszköz fejlesztési pályázat keretein belül a műanyagüzemben az A csarnokban folyamatban van a központi alapanyag szárítóberendezés kiépítése. Célunk a gyártócsarnok porterhelésének csökkentése, később a tisztatéri körülmények megvalósítása és a műszakvezetők munkájának könnyítése.

A berendezés kiválasztásánál az elérhető hasonló funkcionalitást képező eszközök közül három fő szempontot vizsgáltunk és ezek alapján döntöttünk: gazdaságosság, megbízhatóság és minőség. Az általunk kiválasztott berendezés megfelel mindegyik elvárásnak: a meglévő Motan eszközparkunkat szeretnénk bővíteni a Motan Luxor A600 E típusú központi alapanyag szárítóberendezéssel. Több éves felhasználói tapasztalatunk van a termékről, a működtetése az energiatakarékos ETA plus technológiának köszönhetően rendkívül gazdaságos. A berendezés megbízhatóságának és üzembiztosságának köszönhetően csökkenthetőek a szárító meghibásodásából eredő állásidők, termelési kiesések. A szállító (Luger) rendelkezik magyarországi szervízhálózattal és alkatrészraktárral, így a beüzemelés és a betanítás során nincsenek nyelvi korlátok.       

Az energiatakarékos ETA-plus technológiával a hőmérséklet-beállítás és hővisszanyerés olyan légmennyiség-szabályozóval történik, amely automatikusan figyelembe veszi az anyagátfolyás, az anyagbemeneti hőmérséklet ingadozásait. A Motan szárító rendszerei rendkívül hatékonyak és nagyon kevés karbantartást igényelnek. Két szárítópatronnal és automatikus regenerálással van ellátva a folyamatos üzemelés érdekében. A harmatpont beállítható, lehetséges az alacsony (-40°C) elérése is. A beállított harmatpont figyelése folyamatos. A molekulaszűrő visszahűtése zárt rendszerben száraz levegővel történik.

A berendezés a szárazlevegő szabályozáson és felügyeleten kívül még az alábbi berendezéseket is képes vezérelni és felügyelni (CAN-BUS-Rendszerben):

-16db szárítótornyot és a 16db felszívót a szárítótoronyhoz

-16db üresre szívó szelepet

-24db gépi felszívót

-3 db vákuumszivattyút

-5.7” Színes érintőképernyős kezelőfelületet grafikus kijelzéssel ellátva

Az előállított szárazlevegő mennyisége 600m3/h

A szállítórendszer „agya” a LUXORnet vezérlés. Valamennyi paraméter a képernyő érintésével állítható be. A fontos üzemi adatokat rögzíti, Ethernet kapcsolaton keresztül egy megadott számítógépen tárolja és az ISO 9001 szabvány előírásai szerint dokumentálja.

A próbaüzem két hét múlva várható.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)